به گزارش خبرگزاری مهر، جعفر جندقی، در اجلاس مدیران سلامت محیط و کار، در هتل قلب تهران گفت: مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت برای همکاری با شرکتهای دانش بنیان و همچنین تأمین منابع مالی پروژهها، تفاهمنامه ای با دفتر برنامه ریزی ریاست جمهوری امضا کرده است.
وی افزود: تجهیز و ارتقای آزمایشگاهها ضروری است. برای غربالگری مواد غذایی در محل توزیع یا تولید، بازرسان بهداشتی باید به وسایل و تجهیزات آزمایشی قابل حمل مجهز شوند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه این مرکز تقریباً با تمام بخشهای مرتبط با سلامت مردم و جامعه سر و کار دارد، بیان کرد: در واقع نظارت بر هر آنچه که بشر برای زیست به آن نیازمند است اعم از آب و هوا و غذا بر عهده ماست. نظارت بر غذا، خاک، زباله، تشعشعات، پرتوها، پسماندها، فاضلاب، بیمارستانها و بحث پیوست سلامت در تمام طرحها، بخشی از گستره فعالیت ماست.
جندقی با اعلام اینکه بر ۱۶ دستگاه نظارت داریم، اضافه کرد: کنترل عوامل محیطی به صورت برون بخشی توسط مرکز سلامت محیط و کار انجام میشود. رکن اساسی توسعه، یعنی بخش اقتصاد اعم از خدمات، کشاورزی، صنعت، تولید و محیط و کار است. ولی در این بین سلامت نیروی کار به عنوان مهمترین رکن توسعه، باید بیشتر تحت نظارت ما باشد.
وی با تاکید بر نظارت بر عوامل فیزیکی، شیمیایی، ارگونومی، بیولوژیک و سنجش سلامت نیروی کار، گفت: حدود ۶ هزار بازرس محیط و ۳ هزار بازرس بهداشت حرفهای داریم که جوابگوی این گستره عظیم نیست و به همین دلیل در بخشهای بهداشت محیط و حرفهای برون سپاریهای زیاد انجام شده است، ولی هنوز بخش خصوصی باید روز به روز بال و پر بیشتری بگیرد و تمام ذی نفعان پای کار بیایند تا نظارتها به نتیجه برسد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر نظارت بر فعالیتهای بخش خصوصی و ارزشیابیهای این بخش، افزود: توجه به همکاریهای درون بخشی و تعامل مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور به همکاریهای بین بخشی به ویژه ارتباط مستقیم با معاونتهای درمان و غذا و داروی دانشگاهها بسیار مهم است که مدیران و کارشناسان بهداشت محیط و بهداشت کار باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
جندقی با اشاره به راه اندازی نظام پیشنهادات درباره برنامههای مرکز سلامت محیط و کار، گفت: تمام پیشنهادات همکاران از دانشگاههای علوم پزشکی کشور احصاء میشود و به آنها ترتیب اثر داده خواهد شد.
وی عملکرد مرکز سلامت محیط و کار را در همه گیری کرونا مورد اشاره قرار داد و افزود: در اپیدمی کرونا طی مدت کوتاهی ۱۶۷ پروتکل برای اصناف و بخشهای مختلف جهت رعایت فاصله گذاری ها و سایر موارد تدوین شد که بسیار در کنترل کووید ۱۹ مؤثر بود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه مطابق قانون، دست بازرسان و ناظران بهداشت محیط و حرفهای باز است، گفت: باید از قدرتی که قانون در اختیارمان گذاشته به نحو مطلوب استفاده کنیم و با همکاری سایر ارگانها، تمام ظرفیتها را برای نظارت بهتر به کار گیریم. همچنین ارتباط با صنوف خیلی مهم است، میتوان بخشی از کارها را به صنوف واگذاشت.
وی در پایان از تدوین برنامه استراتژیک سالیانه مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خبر داد و گفت: برنامه آموزش به کارکنان و مردم در دست تدوین است. همچنین باید از ظرفیتهای نظام شبکه و برنامه پزشکی خانواده به عنوان یک فرصت عظیم، بهره لازم را برای پیشبرد بازرسیها و نظارتها ببریم.
نظر شما